Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Europa in de Bijlmer – met Jan Terlouw en Raoul Boucke

Woensdag 15 mei 2019 in het CEC-gebouw in Amsterdam Zuidoost

Jan Terlouw: wetenschapper, minister, eerste en tweede kamerlid, schrijver. Op 15 mei komt hij naar de Bijlmer om te worden geïnterviewd door Walter Freeman over klimaat, milieu en Europa. Ook Raoul Boucke zal worden geïnterviewd. Hoe ziet hij als eerste Surinaamse kanshebber voor het Europees Parlement, de rol van Europa voor een betere toekomst?

Europa in de Bijlmer

Het touwtje van Jan Terlouw en de brasa van Raoul Boucke

Op 23 mei zijn de Europese Verkiezingen. Voor veel mensen is de Europese politiek een ‘ver van mijn bed show’. En onbekend maakt onbemind. Ondertussen heeft besluitvorming in Europa veel invloed, op allerlei domeinen, en dus ook op het werken, wonen en leven in de Bijlmermeer. D66 kiest vóór Europa. Vóór samenwerking aan de grote opgaven van deze tijd, zoals migratie, veiligheid en klimaat. Graag gaan Jan Terlouw en Raoul Boucke met jou daarover in gesprek op 15 mei.

Een schone aarde voor onze kinderen
Jan Terlouw is onder andere wetenschapper, minister, Tweede en Eerste Kamerlid geweest. Daarnaast heeft hij veel geschreven, en dat doet hij nog steeds.  Hij is lijstduwer voor D66 bij de Europese verkiezingen, omdat hij zich zorgen maakt over problemen die nationaal niet op te lossen zijn. Hij maakt zich zorgen, over hoe wij de aarde achterlaten voor onze kinderen. Jan was trots op de jongeren die de straat op zijn gegaan voor het klimaat, de ‘klimaatspijbelaars’. Het gaat immers om hun toekomst. In wat voor wereld willen we dat zij, en hun kinderen na hen, opgroeien? De grote gevolgen van de klimaatverandering kunnen we niet meer vanuit Nederland, of welk land dan ook, alleen oplossen. Daarom hebben we Europa nodig. Zodat we internationaal, ook wereldwijd, problemen samen aanpakken.

Een sterk en solidair Europa
Raoul Boucke is de eerste Surinaamse Nederlander, die een reële kans maakt om in het Europees Parlement te komen. Hij staat op plek 2 van de kandidatenlijst van D66. Raoul Boucke bouwde bij de Europese Commissie aan de hoeksteen van het Europese klimaatbeleid: het CO2 emissiehandelssysteem. Intussen werkt hij al vele jaren als onderhandelaar voor Nederland bij de Europese Unie. Op belangrijke onderwerpen als transport, energie en milieu. Raoul wil strijden voor een sterk en een solidair Europa. Met dezelfde instelling als toen hij 25 jaar geleden uit Suriname naar Nederland kwam, gaat hij aan de slag, de schouders eronder, voor een sterk en solidair Europa. Voor een schone en veilige toekomst voor volgende generaties.

Initiatieven van dichtbij
Niet alleen op Europees niveau kunnen we veel meer samenwerken aan solidariteit en duurzaamheid. Ook dichtbij huis worden hiervoor gelukkig prachtige initiatieven genomen. Over het bijzondere Bloei & Groei is een documentaire gemaakt, die onlangs op de televisie te zien was en waar we ons programma mee beginnen: Vrouwen van Venserpolder. Het recent opgerichte Groen PlatVorm Zuidoost is een organisatie voor iedereen in Zuidoost die actief is met groen in de buurt. 

Kies voor de toekomst
De toekomst van Europa ligt ook in de Bijlmer. De toekomst van Europa ligt ook in jouw handen. Kom 15 mei, stel je vragen, uit je zorgen, en geef mee aan Jan Terlouw en Raoul Boucke, wat voor jou belangrijk is voor een sterke en solidaire toekomst.

Iedereen is welkom! (ook niet-D66-leden dus)
Je bent vanaf 16.30 van harte welkom. Je kunt ook later binnenkomen. Je gratis entreeticket bestel je via eventbrite. Consumpties zijn voor eigen rekening.

 

Programma

16.30 – 17.00   INLOOP

17.00 – 17.50   Documentaire ‘Vrouwen van Venserpolder’
17.50 – 18.00   Toelichting op documentaire door Bloei & Groei (Ama Koranteng-Kumi)

18.00 – 18.10   PAUZE

18.10 – 18.20   Pitch: Groen PlatVorm Zuidoost (AnneMarie Tiebosch)

18.20 – 18.30  Pitch: Estefania Quevedo

18.30 – 18.45   INTERMEZZO: Miriam Simone

18.45 – 19.00  Jan Terlouw
19.00 – 19.15    Raoul Boucke
19.15 – 20.00  Dubbelinterview door Walter Freeman, met ruimte voor inbreng en vragen uit de zaal

20.00 – 20.30   MEET & GREET en borrel

 

Attentie: http://zo-duurzaam.nl Ben jij al ZO-DUURZAAM? Amsterdam wil in 2040 Aardgasvrij zijn. Stadsdeel Zuidoost wil versneld verduurzamen en in 2030 alle woningen CO2 neutraal hebben. Wat betekent dit voor jou? Kom 14, 15 of 16 mei (17.00u – 21.00u) naar Stadsdeelkantoor Zuidoost. Voor meer informatie en aanmeldingen: www.zo-duurzaam.nl 

15 mei

16.30

Cultureel Educatief Centrum (CEC), Bijlmerdreef 1289, Amsterdam

https://www.cec-amsterdam.nl/