Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 10 maart 2019

D66 vraagt debat aan over onveilige situatie op Spinozacampus

 

Naar aanleiding van het nieuwsbericht dat studenten zich (nog steeds) onveilig voelen op de Spinozacampus heeft D66 een debat aangevraagd in de Amsterdamse gemeenteraad.

De Spinozacampus ligt in Amsterdam-Zuidoost op de grens tussen Diemen en de Bijlmer. De ca. 1250 woningen van ruim 20 vierkante meter op onze campus zijn verdeeld over 15 modulair gebouwde blokken en hebben allemaal een eigen keuken en badkamer. (Bron: bewonerscommissie Spinozacampus) Bijzonder aan deze studentenwoningen is dat ze gefinancierd zijn door particuliere beleggers en worden verhuurd en beheerd door een woningcorporatie gespecialiseerd in studentenhuisvesting. Het is een voor Nederland nieuwe vorm van samenwerken waarmee een – eveneens – nieuwe weg is ingeslagen voor de financiering van sociale woningbouw. (Bron: Duwo)

Het is niet voor het eerst dat berichten naar buiten komen dat studenten zich niet veilig wanen op de Spinozacampus. Al in 2015 verscheen er zo’n bericht in Metro. Ook toen vroeg D66 aandacht voor deze situatie. In 2016 besteedde het landelijke dagblad NRC aandacht aan dit probleem.