Steun ons en help Nederland vooruit

Anne Wehkamp

Lid stadsdeelcommissie Zuidoost

Een harmonieus stadsdeel met kansen voor iedereen. Dat is hoe ik Zuidoost graag zie. Sinds 2008 woon ik in de Gouden Leeuw, naast metrostation Ganzenhoef. Mijn buurt heeft mijn hart veroverd: Zuidoost leeft, is werelds, divers en vol natuur. Ik vind het belangrijk dat ook Bijlmer-Oost leefbaar blijft door te letten op winkelleegstand, duurzaamheidsinitiatieven, een goede balans tussen koop- en huurwoningen en veiligheid op straat. Van progressieve en innovatieve oplossingen gaat mijn hart sneller kloppen. Het opnieuw inrichten van parkeergarages met bijvoorbeeld initiatieven als de World of Food zorgen ervoor dat het karakter van de Bijlmer behouden blijft en de leefbaarheid wordt vergroot.

Afgelopen jaar volgde ik de masterclass van D66 Amsterdam waar ik leerde om progressief gedachtegoed toe te passen op Amsterdams beleid. Hier merkte ik hoe belangrijk het is dat stadsdelen in harmonie staan met elkaar en elkaar aanvullen. Zo kunnen betere openbaar vervoersverbindingen, kleinschalige horeca en de komst van bijvoorbeeld een museum naar ons stadsdeel ervoor zorgen dat andere Amsterdammers en toeristen Zuidoost ook vaker overdag bezoeken. Dit zorgt voor meer werkgelegenheid voor de vele jongeren in de buurt.

Als gebiedsvertegenwoordiger wil ik zichtbaar, bereikbaar en benaderbaar zijn. Op dit moment werk ik vier dagen in de week als ambtelijk secretaris van de Eerste Kamerfractie van D66, waar ik debatten voorbereid en contacten onderhoud met de Tweede Kamerfractie, de fractie in het Europees Parlement en het Landelijk Bureau van D66. Het grootste deel van de week werk ik thuis en op flexibele tijden. Dit betekent dat ik ook doordeweeks de buurt in kan gaan om mensen te ontmoeten en te horen wat hun ideeën zijn over hun harmonieuze stad. Bijlmerbewoners hebben ideeën genoeg, en ik hoor ze graag.

U kunt Anne mailen op: a.wehkamp@amsterdam.nl

Meer van Anne Wehkamp